Îmbunătățirea și diversificarea germoplasmei unor culturi legumicole destinate pentru produse alimentare, în scopul creșterii productivității și 8 calității recoltei, a adaptabilității la factorii de stres biotic şi abiotic.
Durata proiectului: 2019-2022
Sursa de finantare: Planul sectorial – MADR Bucureşti - ADER 7.2.5
Obiectivele proiectului:
Îmbunătățirea și diversificarea germo-plasmei unor culturi legumicole destinate pentru produse alimentare, în scopul creșterii productivității și calită-ții recoltei, a adaptabilității la factorii de stres biotic şi abiotic.
Rezultate obtinute:
- Realizarea și consolidarea bazelor de germoplasmă pentru speciile implicate în proiect: fasole
- Identificarea și ameliorarea genotipurilor valoroase cu capacitate de producție ridicată și stabilă, cu ȋnsușiri de calitate superioară, conținut ȋn proteină brută, cu rezistență/toleranță genetică la secetă și temperaturi extreme, ȋn contextul schimbărilor climatice şi pretabile pentru recoltarea mecanizată;
- Elaborarea unor tehnologii specifice de cultură prin implementarea de soluţii tehnice moderne;
- Creerea de noi soiuri de fasole pitică și urcătoare.
|
|