Optimizarea unor metode şi tehnici de cultivare a legumelor în sistem ecologic cu consumuri energetice reduse în ferme de semi-subzistenţă pentru obţinerea unor recolte competitive
Durata proiectului: 2011-2014
Sursa de finantare: Planul sectorial 2011 – MADR Bucureşti – ADER 3.3.2
Obiectivele proiectului:
- Tehnologii-cadru de cultură a legumelor, în sistem ecologic cu consum energetic redus adaptate dimensiunii fermelor de semi-subzistenţă din diferitele agro-eco-sisteme zonale.
- Ghiduri de bună practică pentru cultura legumelor ecologice funcţie de specie, soi şi oferta de resurse naturale ale agro-ecositemelor zonale.
Rezultate obtinute:
- Testarea ecologică a metodelor şi tehnicilor experimentale de cultivare a legumelor.
- Sondaje de identificare şi analiză a cerinţelor fermelor de semi-subzistenţă şi elaborarea unui studiu de caz.
- Compararea prin încercări multianuale a efectului economico-productiv şi calitativ asupra producţiilor de legume a soluţiilor tehnologice în sistem ecologic în raport cu sistemele tehnologice clasice/tradiţionale.
|
|