PROIECT SECTORIAL
Contract de finantare 347/18.12. 2006 5.1.3.
"Soluţii tehnologice
privind procesarea producţiei agricole la nivelul fermei"
-
Statiunea de Cercetare Dezvoltare Legumicola Iernut � conducator de proiect
- Universitatea de Stiinţe Agricole şi Medicină Veterinară
USAMV Bucureşti � partener 1 � Contractor asociat
- Institutul de Cercetare � Dezvoltare pentru Industrializarea Si Marketingul Produselor
Horticole � HORTING Bucuresti � partener 2 � Contractor asociat
- Institutul de Bioresurse Alimentare � IBA - Bucureşti � partener 3 � Contractor
asociat
Scopul proiectului
Procesarea locală a produselor agro-alimentare la nivelul fermei �n unităţi
de medie capacitate
Obiective
Probleme propuse spre rezolvare legate de situaţia actuală a domeniului
proiectului: Elaborarea unor solutii noi privitoare la producerea si procesarea
unor legume : tomate, castraveti, ardei si rădăcinoase Realizarea unor
obiective de investitii : linii tehnologice pentru procesarea legumelor, care să
corespundă normelor europene Coagularea �n zona Transilvaniei a unui centru
de informare � diseminare a noilor solutii privind productia si procesarea legumelor
ETAPE si ACTIVITATI
Activităţile prevăzute a se desfăşura �n cadrul proiectului:
Etapa 1
se vor studia aspecte legislative nationale si europene �n domeniul producerii
si procesării legumelor
se va incepe pregatirea spatiilor de procesare conform
normelor Uniunii Europene
Etapa 2
se vor elabora solutii noi de procesare a tomatelor si castravetilor
se vor experimenta
solutii propuse
se va demonstra functionalitatea si utilitatea solutiei propuse
pentru tomate si castraveti prin acordarea asistenţei tehnice beneficiarilor
�n cadrul unui workshop
se va edita o broşură
Etapa 3
se va elabora documentatie de analiză tehnico-economică
se va elabora
documentatie tehnică pentru instalatiile de procesare tomate si castraveti
se va realiza instalatia (fluxul tehnologic) de procesare tomate si castraveti
Etapa 4
se vor elabora solutii noi pentru procesare ardei si rădăcinoase
se vor
experimenta solutii noi prezentarea si demonstrarea functionalitatii si utilitatii
solutiei propuse pentru ardei si rădăcinoase si asistenţă tehnică
acordată beneficiarilor - ferme legumicole din Transilvania - masă
rotundă
Etapa 5
Elaborare documentatie de analiză tehnico-economică pentru tehnologia
de procesare ardei si rădăcinoase
Elaborare documentatie tehnică
pentru instalatiile de procesare ardei si rădăcinoase
Realizarea instalatiei
de procesare ardei si rădăcinoase
Obiectivele programului urmarite in proiect
Prin realizarea instalatiilor � fluxurilor tehnologice - de procesare a tomatelor,
castravetilor, ardeilor si rădăcinoaselor, la nivelul cerintelor UE se
vor atinge obiectivele 5 si 5.1 si anume: valorificare complexă a resurselor
agricole şi conexe �n scopul realizării produselor destinate alimentaţiei
umane reconsiderarea, adaptarea şi promovarea tehnologiilor şi a produselor
alimentare naţionale �n scopul satisfacerii cerinţelor securităţii
alimentare.
|